Liebherr 954 ER -materiaalinkäsittelykoneemme rikkoi 50 000 käyttötunnin rajan

Jälleen yksi on rajapyykki ylitetty, kun UPM Pietarsaaren sellutehtaan puukäsittelyä syöttävä Liebherr 954 ER -materiaalinkäsittelykoneemme ylitti mittavan 50 000 käyttötunnin rajan kesäyön hämyssä klo 01:18 12.7.2019.

Kone on työskennellyt Pietarsaaressa kuusi vuotta, kolme kuukautta ja 20 päivää käytännössä tauotta, keskimäärin 21 tuntia ja 45 minuuttia vuoden jokaisena päivänä. Tehtaan puunkäsittelyssä on vuotuiset noin viikon mittaiset huoltoseisokit sekä viikoittaiset lyhyemmät seisokit, milloin luonnollisesti tämä Liebherr 954 on myös huollon ja kunnossapidon kohteena. Ilman osaavaa, ennakoivaa ja huolellista huoltoa ei tällaiseen käyttöasteeseen päästäisi.

Viimeisen 10 000 tunnin aikana olemme uusineet hydrauliikan venttiilipöydän, käännön moottorin, pumpun sekä kuulakehän. Koko käyttöhistoriansa ajan kone on toiminut erittäin hyvin pienillä huolto- sekä kunnossapito toimenpiteillä. Osittain huollon ja kunnossapidon tarvetta on vähentänyt se, että kone saa käyttövoimansa 250 kilowatin sähkömoottorista ja on jatkuvassa tasaisessa työssä.

Olemme olleet tähän koneeseen erittäin tyytyväisiä, joten olemme investoineet tämän mallisarjan viimeiseen koneeseen, mikä on identtinen kone ensimmäisen 954:n kanssa. Kone on vielä osina toimitettuna Pietarsaaressa ja siten voimme huoletta ajaa vielä lisää tunteja tähän ensimmäiseen koneeseen, mutta samalla takaamme asiakkaallemme häiriöttömän tuotannon uuden koneen investoinnin myötä, mikäli jotakin yllättävää tapahtuisi ensimmäisen koneen käytön suhteen.

Kaikkiaan tällä yhdellä työkoneella on sen käyttöhistorian aikana käsitelty noin 20 miljoonaa kuutiota puuta, tarkoittaen noin neljää miljoonaa työkiertoa, mikä on maailman mittakaavassakin merkittävä lukema yhdelle koneelle. Perjantaina 12.7.2019 koneelle suoritettiin vielä puomikatsastus; kerrasta läpi ilman hitsailua.

Lähdemme seuraavaksi tavoittelemaan 60 000 käyttötuntia. Sen täyttyminen vie noin 460-470 päivää ja tapahtuu näillä näkymin syys-lokakuussa 2020. Maaginen sadantuhannen käyttötunnin raja saavutettaisiin reilun kuuden vuoden päästä kesällä 2024. Katsotaan, mihin asti tällä luotettavalla työjuhdalla päästään!