Toimitusjohtajan joulutervehdys

Arvoisa asiakkaamme, henkilökuntamme ja yhteistyökumppanimme,

 

Vuosi 2023 alkaa olemaan lopuillaan, kulunut vuosi on ollut erittäin vaiherikas ja näyttäytynyt meille sekä onnistumisina että haasteina. Talvella 2023 metsäteollisuuden huippusuhdanne alkoi antamaan selkeitä merkkejä taittumisestaan ja käsiteltävät raaka-aine sekä lopputuote määrät alenivat. Kesällä 2023 jouduimme laskevan suhdanteen myötä sopeuttamaan valitettavasti tietyillä toimipisteillä toimintaamme, koska asiakkaamme joutuivat sopeuttamaan tuotantoaan ja materiaalivirrat ehtyivät suhdanteen kääntymisen myötä. Vastaavasti uuttakin toimintaa olemme aloittaneet merkittävästi asiakkailta tulleiden toiveiden ja vaatimusten mukaan. Asiakkaillemme erityinen kiitos luottamuksesta palveluitamme kohtaan!

Tammikuun 1. päivä aloitimme kaikkiaan seitsemällä eri lastausasemalla raakapuun käsittelyn ja junien lastauksen. Huhtikuun alusta saimme vastuullemme Saimaan rannalla toimivan UPM Pelloksen vaneritehtaan raaka-aine käsittelyn uittopuusta aina sorville asti. Kuluvan vuoden aikana olemme myös vahvistaneet markkina-asemaamme ja tästä osoituksena ovat laajentuneet sopimusvastuut asiakkaidemme kanssa. Henkilökuntamme määrä on vuoden 2023 aikana kasvanut yli 50 työntekijällä, olemme haluttu työnantaja mistä hyvänä osoituksena keväällä 2023 mitattu henkilöstömme työtyytyväisyys QWL indeksi yli 70.  Palveluihimme luotetaan ja osaamistamme arvostetaan, koko henkilökuntamme voi olla ylpeä tekemisestään.  Teidän kanssanne on hyvä viedä eteenpäin toimintaamme ja kasvua myös vuonna 2024, kiitos koko henkilökunnalle!

Vuosi vaihtuu kohta ja uusi vuosi 2024 tuo meille merkittävästi uusia haasteita sekä asiakkuuksia. Vuoden vaihtuessa aloitamme UPM Pietarsaaren tehtailla laajennetuin vastuin palvelemaan asiakastamme raakapuunkäsittelyssä ja siten työllistämme lisää uusia konealan ammattilaisia Pietarsaaressa. Uutena asiakkuutena Junnikkala Oy:n kanssa aloitamme talven 2024 aikana valmiin sahatavaran käsittelyn ja kuljetuksen tällä hetkellä ylösajo -vaiheessa olevalla Junnikkala Oy:n uudella Oulun sahalla.

Vuoden 2024 aikana tulemme myös uutisoimaan muista uusista asiakkuuksistamme, kehitymme koko ajan ja pyrimme lisäämään osaamistamme vastuullisesti asiakastarpeiden mukaan. Osaava, motivoitunut ja vastuunsa tunteva henkilökunta onkin tärkein voimavaramme, mikä takaa laadukkaan asiakaskokemuksen! Joulun alla saimme vuoden 2023 asiakastyytyväisyysmittauksen tuloksemme ja siellä olimme onnistuneet parantamaan asiakastyytyväisyyttämme.

NPS indeksimme oli noussut +10% vuoden aikana. Kiitos saamastamme palautteesta asiakkaille!

Tällä hetkellä asiakkaidemme markkinanäkymä on maailmantalouden suhdanteesta johtuen valitettavan epävarmoja ja siten joudumme myös sopeuttamaan toimintaamme sen myötä. Vuonna 2024 tavoittelemme kuitenkin yli 30 miljoonan liikevaihtoa, siten lähdemme uuteen vuoteen positiivisin ja luottavaisin mielin vaikka talouden suhdanne ei siihen välttämättä parhaita edellytyksiä tarjoakaan tällä hetkellä!

 

Toivotan teille kaikille Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2024!

Tampereella 22.12.2023

 

Pekka Pöllänen
Toimitusjohtaja
Oy Adolf Lahti Yxpila Ab