Joustava ja nopealiikkeinen moniosaaja

Oy Adolf Lahti Yxpila Ab on suur- ja kaivosteollisuuden, satamien sekä kaupan palveleva moniosaaja. Tarjontamme ulottuu tavarankäsittelystä erilaisiin tehdaspalveluihin, maanrakennukseen, logististen prosessien suunnitteluun ja kunnossapitotöihin.

Saat meiltä nopeasti avun niin pieniin kuin suuriin tarpeisiisi. Tyytyväisyytesi takeena ovat osaaminen ja moderni tekniikka, jotka yhdistyvät perinteiseen palveluhenkeen ja vastuullisuuteen.

Vahvuuksiamme ovat:

  •  palvelujen helppo saatavuus
  •  kokenut ja ammattitaitoinen henkilökunta
  •  uusimmat käsittelytekniikan välineet ja ratkaisut
  •  asiakaslähtöisyys ja palveluhenkisyys
  •  asiakkaalle kustannustehokas toiminta
  •  laaja yhteistyökumppaneiden verkosto
  •  investointikyky

Adolf Lahden kasvutarina

Oululaisen Adolf Lahden nimi yhdistyi logistiikka-alaan jo vuonna 1927. Tuolloin hän perusti kokkolalaisen merikapteeni David Eklöfin kanssa laivameklari- ja huolintayhtiö Adolf Lahti & Co:n. Vuonna 1931 Lahti myi osuutensa yhtiöstä, johon yhdistettiin nyt myös samojen herrojen perustama lastausyritys. Liiketoiminta jatkui nimellä Adolf Lahti & Co Yxpila Ltd D. Eklöf Oy, kunnes Eklöfin erottua palattiin nimeen Adolf Lahti & Co. Runsaat neljä vuosikymmentä myöhemmin yritys siirtyi Oy M. Rauanheimo Ab:n omistukseen.

Nykyisen Adolf Lahden palvelutarjonnan perusta on Kokkolan Lastaus Oy:ssä, jonka juuret ulottuvat 1980-luvulle. Yhden pyöräkuormaajan voimin alkanut palveluajotoiminta laajeni sittemmin kattamaan yhä uusia palveluratkaisuja mm. bulkkikäsittelyn, tehdaspalvelujen, maanrakennuksen ja kunnossapitotöiden aloilla. Backman-Trummer Oy Ab osti yhtiön kaluston ja toiminimen huhtikuussa 2009.

Vuonna 2012 vahvassa kasvussa olevan yrityksen nimeksi otettiin perinteikäs Oy Adolf Lahti Yxpila Ab.

Vuonna 2016 aloitimme urakoinnit Kotkassa ja Varkaudessa sekä avasimme uuden toimiston Jyväskylään.

Elokuussa 2017 aloitimme sellun käsittelyn Metsä Fibren Äänekosken Biotuotetehtaan käynnistymisen myötä. Urakamme sisältää sellun lastauksen operoinnin Äänekosken tehtaalla sekä Vuosaaren satamassa yhteistyössä Oy M. Rauanheimo Ab:n ja VR Transpointin kanssa. Avasimme myös uuden toimiston Hämeenlinnaan.

Vuonna 2019 aloitimme operoinnin Kärkölässä ja Heinolassa.

Avainluvut 2023

32

Liikevaihto MEUR

26

Toimipaikkaa

170

Henkilöä

400+

Konetta

35 000

Tonnia materiaalinkäsittelyä päivittäin

400

Purettua tai lastattua rautatievaunua päivittäin