Ensimmäinen kuudennen sukupolven mobiili satamanosturi Suomeen

KWH Logistics liiketoimintaryhmään kuuluva Oy Adolf Lahti Yxpila Ab on hankkinut uuden, ekotehokkaan kuudennen sukupolven Konecranes Gottwald ‑satamanosturin Röytän satamaan Tornioon heinäkuussa 2022. Uusi kappaletavaran ja konttien käsittelyyn käytettävä nosturi on Tornion sataman kuudesta nosturista suurin ja se tulee Röytässä satamaoperaattorina toimivan Oy M. Rauanheimo Ab:n käyttöön. Rauanheimo on Adolf Lahden sisaryritys.

Tornioon toimitetulla uudella ESP.6 Konecranes Gottwald ‑satamanosturilla on 49 metrin toimintasäde ja 125 tonnin kapasiteetti. Nosturilla on aiempia nostureita paremmat nostokapasiteettikäyrät, minkä ansiosta sitä voidaan käyttää suurempien alusten rahdin käsittelyssä tehokkaammin. Nosturissa on myös valmius ulkoisen virtalähteen käyttämiseen. Kun nosturi liitetään sataman sähköverkkoon, paikallisia pakokaasupäästöjä ei synny lainkaan, meluhaittoja on vähemmän ja sen käyttö on tehokkaampaa. Muulloin nosturi käyttää omaa dieselgeneraattoriaan, joka täyttää EU:n vaihe V ‑päästöstandardit.

Nosturinkuljettajat ovat olleet erittäin tyytyväisiä Konecranes Gottwald -nosturiin. Kuudennen sukupolven nosturien käsittelytehokkuus ja luotettavuus ovat olleet aivan omaa luokkaansa, ja energiatehokas sähköinen voimajärjestelmä tukee vastuullisuustoimiamme”, kertoo Adolf Lahden toimitusjohtaja Pekka Pöllänen.