Adolf Lahti hoitaa Koskisen sahan puunkäsittelyn

Koskisen Oy tuottaa muun muassa sahatavaraa, vaneria, lastulevyä ja rakennuselementtejä. Konsernissa on yli 700 työntekijää.

Helmikuun alusta alkanut Adolf Lahden palvelutyömaa on vaativa. Kolmessa vuorossa pyörivä työviikko alkaa sunnuntaina 22:00 ja päättyy perjantaina 22:00. Adolf Lahti hoitaa koko 12 koneen Volvo-kalustohankinnasta Koskiselle siirretyillä kolmella koneella muun muassa puuautojen purkamisen, lajittelutaskujen purun, lajittelijan purun, sahan syötön ja vaneritehtaan hautomoaltaan täytön.

Parhaimmillaan viikonloputkin pyörivään Volvon L350H-koneeseen tulee vuodessa vajaa 7000 tuntia. Lisäksi on varakoneet ja yksi materiaalinkäsittelykone. Sahan syötössä työkierto on noin 3-5 minuuttia. Sahan syöttö suoritetaan Volvo L220H-pyöräkuormaajalla, varustettuna 4,2 m2 tukkikouralla ja lajittelijan purussa työskentelee markkinoiden suurin high-lift-tyyppinen pyöräkuormaaja Volvo L180h HL. Autoja tulee purkuun 50 kappaletta päivässä, ensisijaisesti suoraan lajitteluun. Vuorokautinen puunkäsittelymäärä on yli 3000 m3/vrk.  Adolf Lahti työllistää Kärkölässä kymmenen kuljettajaa sekä työnjohdon.